تمرینات مربوط به کودکان فلج مغزی در منزل

فلج مغزی نوعی بیماری است که مغز در ارسال سیگنالهای عصبی مناسب به عضلات ناتوان است. این بیماری اشکال مختلفی دارد که نوع همی پلژی اسپاستیک از انواع نسبتا شایع این بیماری است. همی پلژی بدان معنی است که حرکت یک طرف بدن مختل می گردد، همی به زبان یونانی به معنای نصف و پلژی به معنای فلج می باشد، همی پارزی نیز به معنای این است که نیمی از بدن ضعیف است اما فلج نیست.

همی پلژی ناشی از صدمه به مغز می باشد. این صدمه می تواند در دوران بارداری، حین تولد و یا در مدت زمان کوتاهی پس از تولد رخ دهد. هر نیمکره از مغز سمت مخالف بدن را کنترل می کند؛ بنابراین اگر سمت چپ مغز آسیب ببیند علائم بر روی سمت راست مشهود است و برعکس.

–         علائم مشخص همی پلژی اسپاستیک:

علائم این نوع فلج مغزی در افراد می تواند خفیف و یا شدید باشد، تشنج می تواند جزء این علائم باشد که برخی از افراد را مبتلا می سازد، مشکلات حرکتی وتعادلی از جمله این علائم است که مهارتهاییاز جمله نوشتن و غیره را درگیر می سازد. عضلات در یک طرف از بدن ممکن است سفت و ضعیف باشد. تأخیر در تکامل مثل نشستن، راه رفتن، حرف زدن و غیره نیز جزء این علائم می باشد. حدود یک چهارم کودکان همی پلژی اسپاستیک دارای بهره هوشی زیر 70 (عقب ماندگی ذهنی) می باشند.

 

–         علل همی پلژی:

صدمات سر می تواند باعث همی پلژی شود؛ به عنوان مثال تومورهای مغزی، بیماریهای مادرزادی که مشکلات عروقی در مغز ایجاد می کند و برخی بیماریهای صرع، همچنین دلایل ناشناخته ای نیز می تواند وجود داشته باشد. مننژیت، آنسفالیت و عفونتهای دیگر مغز نیز می تواند باعث همی پلژی شود. عفونتهای دوران بارداری در مادر می تواند باعث صدمه به مغز کودک شده و منجر به این بیماری گردد. اسکولیت التهاب خون یا عروق لنفاوی نیز گاهی اوقات منبع این مشکل است. برخی اوقات نیز همی پلژی ناشی از عوارض دیابت است. در برخی موارد نیز ناشی از بیماریهای ارثی است.

 

–         عوارض فلج مغزی همی پلژی:

اسپاسم در عضلات پشت ساق از جمله عواملی است که این بیماری دارد و منجر به کشیده شدن پا روی زمین و پنجه روی در کودک می گردد. مشکلات بینایی نیز ممکن است در کودکان همی پلژی ایجاد شود، کودکان مبتلا به همی پلژی اسپاستیک می بایست تحت غربالگری دقیق بینایی قرار گیرند. تشنج نیز از جمله عوارضی است که ممکن است ایجاد شود. داروهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که می تواند کمک کننده باشد.

 

–         تشخیص:

تشخیص این کودکان در صورتیکه تولد طبیعی داشته باشند اغلب در سنین 4 تا 5 ماهگی و در اثر عدم استفاده از دست شناسایی می شوند.

 

–         درمان:

درمان فیزیکی و توانبخشی درمان استاندارد فلج همی پلژی می باشد که هدف اصلی این درمان تقویت عضلات ضعیف و جلوگیری و مهار اسپاسم می باشد، درمانهای متفرقه از جمله ماساژ و یوگا کمک کننده هستند اما درما اصلی این نوع CP صرفا کاردرمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی می باشد.

عمل جراحی ممکن است در مورد تغییر شکل اندام مفید باشد. همچنین وسایل کمکی و ارتوپدی فنی نیز مؤثر می باشند.

 

منبع : همراهان

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

چگونه خود را دوست بداریم؟

    بعضی افراد گمان می کنند دوست داشتن خود کار ساده ایست و بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *